The Chocolate Line

Expedities

Panama 80%

Onze Panama reep gemaakt van de kwetsbare Trinitario-boon afkomstig van kleine coöperatieven bevat 80% cacao en is spicy met een aardse toon. Voor ons ganse expeditie-team is ons Kuna-avontuur wellicht de grootste levensles geweest.

Proef onze originereep uit Panama, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Lees meer Koop Nu!

Ecuador 71%

In november 2014 pakten we onze koffers om hier de cacaoregio’s beter te leren kennen. Deze expeditie leidde tot exclusieve bittere chocolade van 71% “Cacao Nacional Ecuador”. Een zachte, maar pure cacaosmaak met een nuance van bloemen. Laat zich bijzonder goed combineren met kersen, kaneel en citroen. Liefhebbers van vintage chocolate beschouwen de cacao gekweekt langs de Guayas rivier als de beste ter wereld.

Proef onze originereep uit Ecuador, verkrijgbaar in onze webshopen beleef ons verhaal.

Lees meer Koop online!

Dominicaanse Republiek 31%

2009, voor het eerst in het regenwoud, oog in oog met boa’s, tarantula’s en kolibries, maar ook met de nabij gelegen cacaoplantages, algemeen erkend  als de “gourmet cacao producers”.

De hier gekweekte Sanchez bonen, uitzonderlijk rijk aan cacaoboter, zijn voor 31% in deze reep samen met veel natuurlijke vanille verwerkt. Geniet van deze witte chocolade met een aroma van boter, gekookte melk, bloemen en gedroogde vijgen.

Proef onze originereep uit de Dominicaanse Republiek, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Koop online!

Costa Rica 38%

In 2010 waren we te gast in dit Zwitserland van Centraal-Amerika, met zijn comfortabele levensstijl, zijn vredelievende democratie en zijn overweldigende natuur, die ook een aantal opmerkelijke cacaobomen voortbrengt. De Costa Ricaanse Trinitario, die wij voor onze 64% fondantreep gebruiken, heeft een bitter aroma met een rokerige toets die past in bereidingen met appel, aardnoot en abrikoos. “Food of the Gods” dat we ontdekten toen we voor het eerst zelf aan de cacao-oogst deel namen.

Koop online!

Grenada 67%

Grenada, dit specerijeneiland waar de beste muskaatnoot ter wereld groeit, is ook bekend om de buitengewone kwaliteit van zijn cacaobonen. In deze samenleving van “Love and Peace”  bezochten we reeds in oktober 2012 diverse kleine maar perfect georganiseerde coöperatieven gefocust op de teelt van de perfecte cacaoboon. Het resultaat mag er zijn.

De pure chocolade met 67% cacao is een evenwichtige melange van Grenada-Trinitario en Criollo en doet denken aan pompelmoes met zoethout en geroosterde cacaobonen. Een ideale combinatie met banaan en appel.

Proef onze originereep uit Grenada, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Koop online!

Peru 64%

2010, mijn eerste kennismaking met dit fascinerend  land. In september 2013  te gast op Mistura, de grootste professionele foodfair ter wereld. Ik opende er het chocoladefestival met een demo op het hoofdpodium… Maar Peru wist mij veel méér te bieden. Bij mijn vroegere rondreis had ik  niet alleen reeds hun opmerkelijke keuken en archeologische wonderen leren kennen maar ook hun kwaliteitscacao op de afgelegen plantages in de Andes die we met een kleine Piper bereikten.

Proef onze originereep uit Peru, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Lees meer Koop online!

Vanuatu 44%

Milk chocolate with % top quality Forastero of the worlds’ smallest plantations on the islands of Malekula and Santo, in the South Pacific. This chocolate with its typical caramel taste matches well with black berries. The republic of Vanuta counts 80 small islands with a population of barely 500.000 souls. Vanuta with its earthquakes, active volcanos and head-hunters guarantees adventure. 

Try our origin bar from Vanuatu, available in our webshop, and get a taste of our story.

Lees meer Koop online!

Venezuela 43%

Oktober 2012, we landen in Venezuela in volle verkiezingsstrijd. Hectisch, maar we vernemen dat de kersverse Miss Venezuela een jonge cacaoboerin is en dat maakt veel goed. Dus op zoek naar de beste cacaobonen met misschien wel bijzondere   eigenschappen…

De Criollo- en Trinitario-bonen uit het gebied rond Caracas zijn bekend om hun van nature vanille- en karamelsmaak.  Ideaal dus om ze in een sublieme melkchocolade met 43% cacao te verwerken. Een combinatie met walnoten en kardemom is hier ideaal.

Proef onze originereep uit Venezuela, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Lees meer Koop online!

Vietnam 45%

Op basis van de Trinitario cacaoboon, ik had er reeds van gehoord, maar wilde dit nieuwe chocoladewonder ook met eigen ogen ontdekken. Hier sta ik dan met mevrouw Tam Luu Thi Thanh onder haar typische Nón-hoedje van palmbladeren in het gemeenschappelijk fermentatiecentrum voor cacao van Grand-Place in Vietnam. Zelden vallen de stukjes van de natuur zo perfect in elkaar zoals hier, in de legendarische Mekong-delta, de ideale habitat voor de Trinitario. 

Proef onze originereep uit Vietnam, verkrijgbaar in onze webshopen beleef ons verhaal.

Lees meer Koop online!