The Chocolate Line

DOMINICAANSE REPUBLIEK

HomeExpeditiesDOMINICAANSE REPUBLIEK

Dominicaanse Republiek

2009, voor het eerst in het regenwoud, oog in oog met boa’s, tarantula’s en kolibries, maar ook met de nabij gelegen cacaoplantages, algemeen erkend  als de “gourmet cacao producers”.

De hier gekweekte Sanchez bonen, uitzonderlijk rijk aan cacaoboter,  zijn voor 31% in deze reep  samen met veel natuurlijke vanille verwerkt. Geniet van deze witte chocolade   met een aroma van boter, gekookte melk, bloemen en gedroogde vijgen.

Proef onze originereep uit de Dominicaanse Republiek, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal. 

We weerstaan de verleiding om een paar dagen  aan het zwembad  van de Gran Bahia naar de mooie meisjes te kijken en laten “Las Americas”, de vlieghaven op Punta Cana,  zo vlug mogelijk achter ons. Gelukkig staat de huurauto klaar.  We vermijden de miljoenenstad Santo Domingo en kiezen resoluut voor  het binnenland. Kenners beschouwen de bonen uit de streek rond San Francisco de Macoris als subliem, en naar deze gaan we op zoek. Onderweg krijgen we een bananenfobie, bananen, bananen en nog eens bananen… met als afwisseling suikerriet en nog eens suikerriet. Gelukkig is er ook veel vis en kunnen we aan de vele kraampjes langs de weg onze honger stillen. En eindelijk de plantages met de plaatselijke Hispaniola. Niet alleen de naam van het eiland met aan  de ene helft Haïti en de andere de Dominicaanse Republiek, maar ook de naam van deze zeldzame zongedroogde cacaobonen die de chocolade een  bijzonder aroma en een speciale textuur verschaffen.

De tijd dringt, want de vlucht naar Panama is reeds geboekt. Maar we hebben de nodige contacten voor  “the manna of the Gods”, opdracht volbracht. Toch nog even met een kanootje rondvaren in de mangroves, de riviertjes met bomen waarvan de wortels als grote vangarmen boven het wateroppervlak uitgroeien. Een stukje natuur met de ambiance van het spookkot op de meifoor.

Terug Koop online!