The Chocolate Line

Expedities

HomeExpedities

Panama 80%

Onze Panama reep gemaakt van de kwetsbare Trinitario-boon afkomstig van kleine coöperatieven bevat 80% cacao en is spicy met een aardse toon. Voor ons ganse expeditie-team is ons Kuna-avontuur wellicht de grootste levensles geweest.

Proef onze originereep uit Panama, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Lees meer Koop Nu!

Ecuador 71%

In november 2014 pakten we onze koffers om hier de cacaoregio’s beter te leren kennen. Deze expeditie leidde tot exclusieve bittere chocolade van 71% “Cacao Nacional Ecuador”. Een zachte, maar pure cacaosmaak met een nuance van bloemen. Laat zich bijzonder goed combineren met kersen, kaneel en citroen. Liefhebbers van vintage chocolate beschouwen de cacao gekweekt langs de Guayas rivier als de beste ter wereld.

Proef onze originereep uit Ecuador, verkrijgbaar in onze webshopen beleef ons verhaal.

Lees meer Koop online!

Dominicaanse Republiek 31%

2009, voor het eerst in het regenwoud, oog in oog met boa’s, tarantula’s en kolibries, maar ook met de nabij gelegen cacaoplantages, algemeen erkend  als de “gourmet cacao producers”.

De hier gekweekte Sanchez bonen, uitzonderlijk rijk aan cacaoboter, zijn voor 31% in deze reep samen met veel natuurlijke vanille verwerkt. Geniet van deze witte chocolade met een aroma van boter, gekookte melk, bloemen en gedroogde vijgen.

Proef onze originereep uit de Dominicaanse Republiek, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Koop online!

Costa Rica 38%

In 2010 waren we te gast in dit Zwitserland van Centraal-Amerika, met zijn comfortabele levensstijl, zijn vredelievende democratie en zijn overweldigende natuur, die ook een aantal opmerkelijke cacaobomen voortbrengt. De Costa Ricaanse Trinitario, die wij voor onze 64% fondantreep gebruiken, heeft een bitter aroma met een rokerige toets die past in bereidingen met appel, aardnoot en abrikoos. “Food of the Gods” dat we ontdekten toen we voor het eerst zelf aan de cacao-oogst deel namen.

Koop online!

Mexico 72%

Mexico is zonder twijfel een prachtig cacao - en chocoladeland. Toen Dominique er in 2006 voor de eerste keer op zoek ging naar cacao, kon hij zijn ogen niet geloven. Hun nationale gerecht "Mole Poblano" is met chocolade gemaakt. Voor de Maya's is cacao heilig en ze noemen het "food of the gods". De cacaobonen gebruikten ze als betaalmiddel. Maar vooral de vele cacaoboeren waarmee Dominique bevriend is, liggen hem nauw aan het hart. Zoveel passie om de beste cacao van de wereld te kunnen aanbieden. Deze reep is gemaakt met Uranga Trinitario cacao vanuit Tabasco. Door de uitzonderlijke kwaliteit van de bonen is het een zachte chocolade met een hoog percentage cacao en lekkere toetsen van droog fruit.

Proef onze originereep uit Mexico, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Koop online!

Peru 64%

2010, mijn eerste kennismaking met dit fascinerend  land. In september 2013  te gast op Mistura, de grootste professionele foodfair ter wereld. Ik opende er het chocoladefestival met een demo op het hoofdpodium… Maar Peru wist mij veel méér te bieden. Bij mijn vroegere rondreis had ik  niet alleen reeds hun opmerkelijke keuken en archeologische wonderen leren kennen maar ook hun kwaliteitscacao op de afgelegen plantages in de Andes die we met een kleine Piper bereikten.

Proef onze originereep uit Peru, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Lees meer Koop online!

Venezuela 43%

Oktober 2012, we landen in Venezuela in volle verkiezingsstrijd. Hectisch, maar we vernemen dat de kersverse Miss Venezuela een jonge cacaoboerin is en dat maakt veel goed. Dus op zoek naar de beste cacaobonen met misschien wel bijzondere   eigenschappen…

De Criollo- en Trinitario-bonen uit het gebied rond Caracas zijn bekend om hun van nature vanille- en karamelsmaak.  Ideaal dus om ze in een sublieme melkchocolade met 43% cacao te verwerken. Een combinatie met walnoten en kardemom is hier ideaal.

Proef onze originereep uit Venezuela, verkrijgbaar in onze webshop, en beleef ons verhaal.

Lees meer Koop online!

Vietnam 45%

Op basis van de Trinitario cacaoboon, ik had er reeds van gehoord, maar wilde dit nieuwe chocoladewonder ook met eigen ogen ontdekken. Hier sta ik dan met mevrouw Tam Luu Thi Thanh onder haar typische Nón-hoedje van palmbladeren in het gemeenschappelijk fermentatiecentrum voor cacao van Grand-Place in Vietnam. Zelden vallen de stukjes van de natuur zo perfect in elkaar zoals hier, in de legendarische Mekong-delta, de ideale habitat voor de Trinitario. 

Proef onze originereep uit Vietnam, verkrijgbaar in onze webshopen beleef ons verhaal.

Lees meer Koop online!