The Chocolate Line

Locaties

HomeLocaties

Brugge

Anno 2016

Simon Stevinplein 19 - 8000 Brugge

Het Tree To Bar concept wordt voor de ogen van de klant in Brugge werkelijkheid. Je kan er het volledige productieproces van chocolade volgen: van het roosteren, pellen, concheren, enz. De productie is beperkt en is bedoeld voor de echte chocolade freak.  Ons antwoord als een back-to-the-roots alternatief tegen de standaardisatie van de industriële smaken. We zijn er fier op! 

Uiteraard laat The Chocolate Line u ook de kleine niches van andere cacaoboeren kennen. We verwerken beperkte hoeveelheden cacaobonen van familiale bedrijfjes die we persoonlijk bezochten. De symfonie van subtiele smaken in de diverse soorten cacaobonen is oneindig. 

 

Contacteer ons Vind ons

Antwerpen

Paleis op de Meir, Napoleon en Chocolade

Anno 2010
Paleis op de Meir - Meir 50
Antwerpen

Volgens de memoires van Bourrienne zijn privésecretaris hield Napoleon wel van een kopje chocolade. Toen hij het paleis in 1799 aankocht en grondig renoveerde had hij wellicht geen besef dat in zijn keuken een paar honderd jaar later naar hartenlust met één van zijn lievelingsingrediënten geëxperimenteerd zou worden. Tsaar Alexander I, Willem I, de Prins van Oranje en Leopold II, die later respectievelijk in dit stadspaleis verbleven, waren echte levensgenieters. Chocolade was toen een echt luxeproduct dat alleen de begoede klasse zich kon veroorloven. Wellicht zullen deze groten der aarde er naast  andere culinaire Antwerpse verwennerijen ten volle van genoten hebben.

Het historische pand staat er terug, in volle glorie, en biedt u in een authentiek empire-decor onze “noblesse oblige” chocolate- line- pralines aan. Geniet ervan met de gedachte dat roem vergankelijk is, maar wat echt lekker is, blijft.

 

Contacteer ons Vind ons

Factory

Anno 2012
Brugge Sint-Pieters

The Chocolate Line Factory, een ultramodern atelier waar we met een team van gepassioneerde chocolatiers werken met state-of-the-art apparatuur. Een fermentatiekamer en tree to bar productie waarbij  we streven naar perfectie.

Een praline van The Chocolate Line combineert alle zintuiglijke ervaringen. Artisanaal, klassiek of gedurfd. Chocolate is Rock'n'Roll. 

Een bezoek aan de Factory is helaas niet mogelijk, maar we verwelkomen u met veel plezier in onze winkels te Brugge en/of Antwerpen.

Mexico

Anno 2012
Yucatán - Mexico

Passie voor chocolade begint bij de perfecte cacaoboon. De uitverkoren, complexe maar ook kwetsbare criollo boon gedijt best in Yucatán Mexico, het land waar reeds duizenden jaren geleden de Maya’s deze Arabica onder de cacaobonen verzorgden en aanbaden. Wat een voorrecht dat wij op deze historische bodem, in de schaduw van majestueuze bananenplanten onze eerste cacaoboompjes konden neerpoten. De plaatselijke cacaoboeren verzorgen de cacaobomen volgens een eeuwenoude organische traditie.

Lees er hier meer over!

Virunga

Dominique bouwde samen met Prins Emmanuel de Merode een chocoladefabriek in het Virunga park. Het doel: lokale cacaoboeren een eerlijke prijs bieden voor hun harde werk en de lokale bevolking tewerkstellen. De winst is 100% voor het behoud van het Virunga Park. Met deze samenwerking hopen we  ons steentje bij te dragen om het nationale park te redden.

 

VIRUNGA