Bekijk onze webshop
Inloggen:

Gelieve een e-mail in te gegeven

Gelieve een wachtwoord in te gegeven

Close

Dierenbescherming

Dankzij Moeder natuur is de plantage met zijn vruchtbare bodem en het uitzonderlijk klimaat ook bijzonder geschikt voor het kweken van kruiden. Méér had Fabienne niet nodig om als herboriste aan de slag te gaan. Zo kunnen we u een assortiment kruiden van "eigen kweek" aanbieden.

Toen we in Mexico waren hebben we een bezoek gebracht aan een opvangcentrum voor verwaarloosde dieren, nl. CIVS. Dit project is een gevolg van mensen die denken dat je wilde dieren en aapjes zomaar in huis kan halen als lief pluchen huisdier. Na een tijd beseffen ze dat en dumpen ze de dieren of brengen ze naar het opvangcentrum.

Er zijn puma's met uitgetrokken klauwen, gestoorde tijgers die levende honden gevoederd werden puur als amusement, doodsbange aapjes en nog vele andere beestjes, echt schrijnend om te zien.

Een aantal veeartsen en vrijwilligers doen er alles aan om de dieren nog een dierwaardig bestaan te geven. Een groot budget is er niet. Zo leggen ze zelf uit eigen zak nog bij om alle dieren toch nog van een maaltijd te voorzien. Maar je moet weten dat de lonen daar ver onder ons minimumloon liggen.

Mijn man en ik beslisten om te helpen in dit project en zo doneren we een deel van de kruidenopbrengst aan de beestjes. Mathieu zorgt wel dat het geld bij de juiste mensen en vooral bij de beestjes terecht komt.

In het doosje met de geïmporteerde kruiden die we verkopen (in totaal 9 soorten), zit een folder met een foto van een dier en op de achterkant staat een receptje waar het kruid kan in verwerkt worden. De receptjes zijn een samenraapsel van gerechten van vriendinnen, collega's en vrienden in Mexico. Zo blijft het simpel en toegankelijk voor iedereen om het uit te proberen.